Maak kennis met de nieuwe Oculus Go. Een all in one vr bril, waarbij geen connectie met PC of smartphone nodig is. Deze virtual reality bril valt enorm op. Want hij brengt vr dichterbij dan ooit en dat moet ook wel van Facebook het bedrijf achter Oculus heeft als missie om 1 miljard mensen aan virtual reality te helpen.

Dit is Oculus Go

Een super comfortabele, aanpasbare en ademende vr bril. Eentje die niet makkelijk beslaat bij gebruik en waarbij je niet te maken hebt met nadelen als een te heet wordende smartphone of kabel die je moet koppelen aan een pc. En zo zie hij eruit:

Oculus Go met controler

Wat kan de GO?

Met deze complete vr bril, kan je vr videos, vr games en apps eenvoudig en ten alle tijden gebruiken. Het apparaat connect met je wifi, voor internet toegang en voorgeprogrammeerde Oculus Home software zorgt ervoor da je direct in de app store kan spelen en navigeren. De controleer die je erbij krijgt, geeft je de beweegvrijheid die je nodig hebt om vr maximaal te ervaren.

Richtprijs en levering

Het toestel is nog niet beschikbaar en wordt begin 2018 in de winkels verwacht met een zeer betaalbare prijs van rond de 200 euro. Dat is nog steeds 2,5 keer goedkoper dat het vlaggenschip de Oculus Rift. Je levert wel in op beeldkwaliteit en geluid, maar je hebt er een sterk en goedkopere bril voor terug. Het ligt daarmee in de richting van de Gear VR van Samsung, deze vr bril lijkt daar ook erg op. Dat komt omdat de Gear VR ook samen met Oculus ontworpen is. Op dit moment is er kwa specs nog niet heel veel bekend, maar dat zullen we op deze pagina kenbaar maken. Zodra deze door Oculus met ons gedeeld worden.

Benieuwd naar wat Oculus zelf aanbiedt. Bekijk hier de officiƫle website.